Dr. Balázsfi-Szabó Gabriella 
 

 

Eredeti végzettségem szerint jogász vagyok,  de idővel az élet mélyebb megismeréségire helyeződött a hangsúly, és ez a szemlélet vált meghatározóvá a számomra. Indíttatást éreztem életre hívni egy olyan központot, ahol  állandó és biztonságos teret  nyújthatunk a mélyülni vágyóknak, így 2012. elején megnyitotta kapuit az Ánanda Jóga- és Egészségközpont. Számomra a jóga a test, a lélek és a szellem egységét testesíti meg. Támogat abban, hogy hogyan vegyem észre  és becsüljem meg a lényeges dolgokat, hogyan ismerjem fel és hagyjam figyelmen kívül a lényegtelent, és el ne tévedjünk közöttük.  

 
Szakmai háttér: Hatha jógaoktatói képzés (Nagy József - Magyar Jógaoktatók Szövetségének elnöke, Szilasi Márti - minősített vezető jógaoktató),  Kismama jógaoktatói képzés (Birthlight módszer - Bálint Gyöngyi - minősített vezető jógaoktató), Budokon jógaoktatói képzés ( Cameron Shayne - Budokon University), Vinyasa Flow jógaoktatói továbbképzés (Varga  Judit - nemzetközi Yoga Alliance oktató) Magyarországon a minőségi jógaoktatást a Magyar Jógaoktatók Szövetsége felügyeli, melynek védjegyes minősített jógaoktatója vagyok.
 
 
 
 
    
 
Székely Lajos 
 
  
Úgy 10 évvel ezelőtt kezembe akadt Godfrey Devereux: A jóga alapjai című könyve. Elolvastam, kipróbáltam néhány gyakorlatot, de nem fogott meg igazán. Azután a sok ülőmunkától és mozgásszegény életmódtól egy reggel erős derékfájásra ébredtem, amit hónapokig tartó gyógytorna hozott rendbe többé-kevésbé. Ekkor jutott eszembe, hogy meg kellene próbálkoznom komolyabban a jóga rendszeres gyakorlásával. Eljöttem, és az Ánanda Jógaközpont mellett döntöttem. Merthogy sokféle formában létezik a jóga, és sokféle ember oktatja. Nem mindegyik fog passzolni hozzánk. De ha kitartóak vagyunk, előbb-utóbb megtalálhatjuk azt a stílust és azt a személyt, ami és aki által megtapasztalhatjuk e több ezer éves gyakorlati önismereti rendszer jótékony hatásait. Nekem sokat segített a jóga abban, hogy nyitottabbá váljak, meghaladjam saját korlátaimat és a mindennapok során felgyülemlett feszültségeket hatékonyan levezessem, pozitív energiává alakítsam. E jótékony hatások megtapasztalásában szeretnék segíteni mindazoknak, akik ellátogatnak az stresszoldó jógáórámra.
 
Azóta elvégeztem az egyik legrégebbi budapesti jógaközpontban a Yoga Alliance International által akkreditált 1 éves Hatha-jógaoktató képzést, amelynek során két kiváló mester: Kádár Zoli és Papp Józsi mutatta meg az ászanák, jógafilozófia és jógapszichológia mélyebb összefüggéseit. Jelenleg is tanulom a jóga szabadidősporttal való összekapcsolásának egy nagyszerű módját: a SUP-yogát (ami egy szörf-szerű alkalmatosságon a vízen lebegve végzett jógagyakorlás).
 
 
 
 
Dr. Sávai-Matuska Ágnes
 
 
 
Különféle kontextusokban találkoztam a jógával azelőtt, hogy komolyabban elkezdtem volna gyakorolni. Egy londoni tolmács továbbképzésen például azzal szembesültem, hogy a jóga az egyetemi szak tananyagához tartozott, mint a stresszoldásban, a helyes légzés kialakításában és a fokozott koncentráció fenntartásában jól használható módszer. A döntő élményt viszont egy meditációs tábor hozta, ahol azt tapasztaltam, hogy az ember teste a lelki történésekkel párhuzamosan, magától oldja a felgyülemlett feszítést, légzéssel, nyújtásokkal, mellkasnyitással. A jóga sok mindent jelent számomra: kíváncsiságot, koncentrált figyelmet, derűt, kihívást, szembenézést. Szeretem benne, hogy az intenzitás és a szelídség nem zárja ki egymást, és hogy nem megfeszülten igyekezni, hanem belehelyezkedni kell ahhoz, hogy működjön. Ezt az élményt kaptam a számomra kedves oktatóktól, ezt szeretném megosztani azokkal, akik velem jógáznak. A jóga rendszeres gyakorlást a washingtoni Flow Yoga stúdóban kezdtem Leah Kalinosky óráin. Jógaoktatói képesítéseimet a budapesti központú Mandala Jógastúdiókban szereztem.
 
Végzettségek: Gerincjóga-oktató (2013), OKJ Sportoktató (2013), Hatha Flow jóga oktató (2016). A Magyar Jóga Közösség regisztrált oktatója vagyok. A hétköznapokban a Szegedi Tudományegyetem Angol Tanszékének vagyok főállású munkatársa.
 
 
 
 
 
 Vígh Réka
 
 
 
2012-ben vettem részt az első jógaórámon az Ánanda Jóga-és Egészségközpontban. Egy orvosom tanácsára látogattam el a stúdióba, mint egy megoldáskeresésként az akkoriban bennem zajló testi és lelki problémák kezelésére. A jóga egy alternatív, eleinte számomra idegen világszemléletbe kalauzolt el. Idővel és gyakorlással azonban kezdtem egyre több pozitív hatást és fejlődést felfedezni magamban. Nagy szerepe volt gyógyulásomban, mely életre szóló tanulsággal gazdagított. A jóga így életem részévé vált. Az egyetem és munka együtt rohanó, megviselő életmódot követelt, tele elvárásokkal, feszültséggel. Ahhoz, hogy ezeket a helyzeteket megfelelően kezeljem és elengedjem, segítséget adott a jógázás. Pozitív szemléletem, higgadtságom, testi egészségem szembetűnő volt sok túlhajszolt és megfáradt ismerősöm számára, így egyre többen rákérdeztek, mi a módszerem. Elhatároztam, hogy megpróbálok segítséget nyújtani a rohanásból szabadulni és megnyugodni vágyó emberek számára, akiknek a mozgás és elmélyedés jelentheti a megoldást.
 
Így 2017 februárjában elkezdtem Budapesten Diószegi Ádám Hatha jógaoktató alapképzését, majd májusban sikeres vizsgát tettem. A képzésen a Hatha jóga mellett elsajátítottuk a Gerincjóga és Dinamikus jóga oktatását is. A jövőben szeretnék több képzésen is részt venni és átadni a saját tapasztalás lehetőségét jógaóráimon keresztül.
Oklevél: 200 órás Hatha Jógaoktató Alapképzés, a Yoga Alliance International-nél regisztrálva   
 
 
 
 
 
Greski Nóra
 
 
 
Mikor régen megkérdezték tőlem, hogy mi szeretnék lenni ha "nagy" leszek, nem igazán volt egy szívből jövő válaszom, ami mellett kitartottam volna. Sok minden érdekelt, és igazából semmi sem. Kerestem magam és az utam. A szél Londonba fújt, ott éltem közel 8 évig. Pár éve az életem igen viharossá vált, akkor ismerkedtem meg az energiával való munkával, majd a jógával és meditációval is. Az irány azonnal tisztává vált, és tudtam, hogy saját magam rendbetétele után ezen az úton is szeretném az embereket segíteni, nem csak a fizikai síkon.
 
2014 júliusában Indiába, Dharamsalába utaztam és elvégeztem egy jógakoktató képzést. Onnan új emberként tértem vissza Londonba és a tanultakat volt szerencsém megosztani másokkal is. 
A jóga nyugalmat, elfogadást és türelmet hozott az életembe. Segített saját magam és a világ megismerésében, megértésében. Ugyanakkor megtapasztaltam, hogy ennek az útnak ahogyan kezdete, így vége sincs. Szóval egy közös utazásra hívlak Benneteket, hogy tanuljunk egymással, egymástól.
 
Végzettségeim: 
Multistyle Jóga oktató (Siddhi Yoga, Yoga Alliance által akkreditált) (Dharamsala, India)
Személyi edző (YMCA London)
Szuszpenziós tréning (TRX) (YMCA London)
Spinning(R) oktató (Budapest, továbbképzések Londonban)
 
 
 
 
 
Halász Kata
 
 
2004-ben végeztem az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Fizioterápiás Tanszékén, azóta az Anna Termál- és Gyógyfürdőben dolgozom, mint gyógytornász, ahol vízalatti csoportos gyógytornát, szárazföldi egyéni és csoportos gyógytornát is tartok. A gyógytornász célja a mozgásterápia segítségével az ízületi mozgáspálya növelése és megtartása, az izomerő, állóképesség, aerob kapacitás növelése, a már kialakult kontraktúrák (letapadások) oldása, és nem utolsó sorban a  mindennapi élettevékenységekhez szükséges helyes mozgásminták begyakoroltatása. A mai modern, felgyorsult és mozgásszegény világunkban nélkülözhetetlen, azon szemléletváltás, hogy a mozgásszervi problémák gyógymódja nem a pihentetés, hanem a helyes mozgásmintás elsajátítása, a mindennapi életünkben előforduló káros ízületi terhelések kivédése és a tartóizmok megfelelő kondícióban tartása! Természetesen nagyon fontos, hogy mindenki adottságának, korosztályának és kedvének megfelelő mozgásformát találjon. A lényeg, hogy ne maradjon ki életünkből a mozgás. Várom azokat a Hölgyeket és Urakat, akik egy kellemes környezetben, egy nagyszerű csapatban szeretnének az egészségük érdekében tenni.
Végezttségeim:
 
-gyógytornász
 
- nemzetközi Bobath alaptanfolyam (központi idegrendszeri sérültek speciális terápiája)
 
- McKenzie módszer alkalmazása a nyaki és ágyéki gerincen
 
- tape technika alkalmazása
 
- neurodinamikai taping tanfolyam (az elasztikus taping használata neurogén fájdalmakra, illetve az ideg mobilizációs technikáinak alkalmazása)