Kismama jóga - a várandósság betöltött 12. hetétől (90 perc)
 

India ősi kultúrája és a dél – amerikai természeti népek szülést segítő gyakorlatai ötvöződnek Dr. Francoise Barbira  Freedmann által létrehozott módszerben, amelyet jógaközpontunkban alkalmazunk. A kismama jóga is – mint általában a jóga -  a befelé-, az önmagunkra figyelésben leli meg a kiegyensúlyozottság, a testi és szellemi béke titkát. Ez a fajta önmagunkra figyelés a terhesség alatt a fejlődő magzatra irányuló figyelmet  is jelenti. Ha az ingerrel teli külvilágról befelé fordítjuk a figyelmünket, az először a testérzeteket fogjuk észrevenni. Az állapotos nő így könnyedén képes lesz igazi testi igényeit megfigyelni, tudatosítani és természetesen a babáét is figyelembe venni. A kismama jóga nem csak testgyakorlat, hanem természeti népektől átvett szülést segítő elemeket is tartalmaz. A kismama jógát gyakorló nők tudatosabban élik meg várandósságukat és a szülést, női ösztöneik felélednek, aggodalmaik, félelmeik csökkennek a jóga gyakorlása során.

 

Kismama jóga felépítése: 

Erősítő és nyújtó gyakorlatok támogatják a tested a várandósságod során. 

Légzőgyakorlatokat sajátíthatsz el nyugalmad megőrzése érdekében, amelyek segítségül szolgálnak majd a vajúdás alatt is. 

Gátizom tornával erősítjük a a szükséges testrészeket, amelyek támogatják majd azok gyorsabb regenerálódását a szülést követően. 

Minden óra egy mély relaxációval végződik, amely alatt lehetőséged lesz kapcsolatba lépni a kisbabáddal, és erősíteni a lelki köldökzsinórt közöttetek. 

 

A kismama jóga áldásos hatása:

Megtanít koncentrálni, befelé a babára és belső énünkre figyelni

Lassú mozgásban tartja a gyakorlót, lágyan ringatja a méhen belüli babát

Az egész testet erősíti, fokozza rugalmasságát

A várandósság során fellépő panaszokat enyhíti, megszünteti

Az izületek mozgékonyságát fokozza

Vérkeringést serkenti

Medencealapi izmok kondícionálásában segít

 Mellizmokat, hátizmokat erősíti, csípőtájéki izmokat lazítja

 Kifinomítja az érzékeket


Első órád a jógaközpontban ajándék Tőlünk! További alkalmak díja 1.500,- Ft / 90 perc.

Szerdánként 17 - 18:30-ig, pénteken pedig 9:30 - 11 óráig vannak az órák. Bejelentkezni a + 36 70 284 21 44 telefonszámon lehet.